вторник, 16 февруари 2016 г.

Свински вратни пържоли на фурна / So Into Food vol.2


Този пост малко закъсня, обаче последните дни нещо много работа и даже не ми оставаше време да copy/paste рецептата и снимките. По-спокойно не се очертава да е скоро, затова измормен, неизморен, ето ме тук!

Ако все още не сте попаднали на SoIntoFood, време е да разберете за него! :)

SoIntoFood е първото блогосписание на Български език и преди няколко дни излезе неговия втори брой. За мое огромно щастие бях поканен да участвам в него и рецептата, която ще ви представя днес е едната от двете, с които се записах в историята на SoIntoFood. Искам още веднъж, този път публично да благодаря на създателката Мария Янева и главната редакторка Гергана Лазарова, затова че ми гласуваха доверие и бях поканен да участвам! Желая им успех и занапред и нека са все така целеустремени и всеотдайни! Тук може да посетите фейсбук страницата на блогосписанието, а новия брой може да прочетете тук.

Ето и рецептата. Продуктите са за 4 души:
  • 4 бр. Свински вратни пържоли
  • 2-3 с.л. зехтин (олио)
  • 30 гр. Краве масло
  • 1-2 скилидки чесън
  • 100 мл. Червено вино
  • 50 мл. Вода
  • Подправки (сол, черен пипер, кимион, розмарин), може и други по ваш избор


Начин на приготвяне:

  • За предпочитане за по-дебели пържоли. Пържолите запечатайте в нагорещен тиган без мазнина. Отнема около 2 мин.от всяка страна
  • В купичка стрийте  добре чесъна в около 1 ч.л. сол. Към него добавете останалите подправки заедно със зехтина (олиото) и разбъркайте добре
  • С полуената смес овкусете всички пържоли, наредете в тавичка, полейте с виното и водата, 
  • покрийте плътно с метално фолио и печете в загрята на 170-180° фурна за около 75 мин
  • След това открийте и запечете за около още 15-20мин., като поливате периодично със соса за да не изсъхнат.
  • Може да гарнирате с гъби изпържени в масло или пък да с картофено пюре и зеленчуци на фурна.

4 коментара:

  1. Прекрасни пържолки!
    По думите на половинката "ето това е вече хубава рецепта, стига с тези сладкиши" :))
    Благодаря ти за участието, надявам се, че ще се включваш отново и занапред!
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Мария,

      Това май е една от малкото месни рецепти в блога до момента и подобно на твоя мъж един мой приятел коментира във Фейсбук с "Най-накрая месо" :D

      Ще се радвам да съм част от вас отново ;)

      Поздрави!

      Изтриване
  2. Ето това вече е приказка :) т.е. рецепта на място!! Изглеждат страхотно пържолките и съм убедена, че не само мъжката половина от човечеството би ги оценила подобаващо!!
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Мина! Всички хищници биха и се зарадвали наистина :)

      Ние не сме от най-големите такива, то май и по блога си личи, ама от време на време мен си ме тегли да забия нещо месесто!

      Поздрави!

      Изтриване

Благодаря ви за проявения интерес! Готвещия Стан ще се свърже обратно с вас възможно най-скоро!