Тази рецешта е истинска измишльотина, казвам ви. Има дни, в който просто не си подготвен да готвиш нещо конкретно, обаче когато имаш бременна жена у дома (: и тя поиска нещо, то нейната дума е закон. Ето защо, днешното ризото е леко шантаво, за някой дори би било и извратено, но така се получава когато човек няма достатъчно продукти у дома. Сушените домати са на почит у дома, както и черитата между другото (тая зима си мисля, че щеше да ми излезе по на схема да си изградя оранжерия). Ризото е приготвено по съвсем същия начин, със същия ориз, като тези две рецепти, като във рецептата със скаридите може да намерите по-подробна информация за вида ориз, които ползвам, както и начин на приготвяне.
Ризото със скариди
Ризото с пилешко филе и броколи
Ето и продуктите за днешната рецепта (2-3 порции):
- около 1/3 ч.ч ориз Арборио
- 1 скилидка чесън
- 7-8 сушени домата
- малко белени печени фъстци
- зехтин
- сол
- ч.пипер
- пармезан (по желание)
Начин на приготвяне:
Доматите, които ползвах са от тези сухите, които се продават в пликчета, накисвам ги в гореща вода поне за час за да може да се отпуснат, след което ги режа на ситно, заедно с чесъна. Ако са от онези в бурканче със зехтин, предварително накисване не е нужно. Запържвам леко в струйка зехтин, добавям ориза, разбърквам и без да го пържа директно наливам топла вода. Ориза завира набързичко, след което почвам да бъркам и при извиране на водата да доливам и така, докато ориза оври. След като е готов нарязвам шепа фъстъци на ситно и ги добавям като разбърквам. Овкусявам със сол и ч.пипер, ако си го представяте с друга подправка - не се двуумете. Сервирам ризотот топло с поръсен пармезан по желание. Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за проявения интерес! Готвещия Стан ще се свърже обратно с вас възможно най-скоро!