понеделник, 13 юни 2016 г.

Лимоново-авокадов чийзкейк


От много време се каня да направя десерт с авокадо. Откакто всъщност опитах един суров авокадов чийзкейк и страшно много ми хареса.

Така, онзи ден попаднах на една рецепта на наша добре позната съблогърка Ossigeno и реших да и пробвам рецептата. Прекалено изкусителни са и нещата, за да може човек да устои!

И така рецептата е почти на 100% възпроизведена от тук, с някой леки изменение:

  • не можах да намеря лайм, затова ползвах 1/2 лимон
  • вместо лимонова есенция ползвах кора от лимон... да, знам че ги третират с химия и че вероятно това не е най-здравословото, ама какво да се прави, нямаше есенции в магазините покрай нас, а не ми се палеше колата да ходя като луд за една есенция
  • захарта - сложих 2 чаши, ама май втората ми чаша беше бая пълничка и стана въз сладък, затова ви препоръчвам 2-те чаши захар да са по-скромни. Винаги може да доабвите ако ви се стори не достатъчно сладко, но не може да извадите (Колкото и да ви се иска!). Аз лично ще сложа 1 1/2 следващия път




14 коментара:

  1. Е, бърз и страхотен си, не като мен - каня се сто години (смятай каква дърта вещица съм :)) докато направя нещо в 99% от случаите.
    При мен чашите са с вместимост 240 милилитра, но никога не ги пълня до ръба, както винаги нещо пропускам да напиша, ама като набързо нащраквам, даже и не проверям за грешки - срамота, така се получава.

    Хубава седмица от мен :)


    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бърз съм, щото иначе току виж и тази се е оплела в паяжини като дсетки други, които чакат своят ред да дойдат на бял свят. Тук ме спаси това че разчитам на твоите описания. Иначе незнам кога бих намерил време да седна и да описвам всичко. За захарта - и двете чаши не бяха пълни до ръба. Едната имаше 1 пръст до горе другата може би към 2. Може обаче тези чаши да не са от най-стандартните щото са с една леко конусовидна форма, та може и от там да идва объркването. Благодаря още веднъж за хубавата рецепта ;)

      Хубава седмица и на теб!

      Изтриване
  2. Благодаря за споделянето, бях изключила за тази рецепта. Перфектно изпълнение, поздравления!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотен чийзкейк! И аз го гледах и го включих в списък с рецепти, които да приготвя, ама той все расте ли расте...Браво за бързото приготвяне и за страхотната визия! :)
    Поздрави и успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здрасти, Алекс! Тръгна ли да правя списък ще се загубя хаха. Благодаря ти, хубав вторник желая!

      Изтриване
  4. Стамен,
    и аз се каня да направя скоро един суров чийз - кейк с авокадо.Много вкусен ще стане, но все още обмислям точната рецепта.И този чийз - кейк е страхотен.Използвам и лимони, и лайм, и лимонова есенция - каквото намеря.Много храни днес са обработени и пълни с консерванти, човек не бива да се залъгва, но и да изпада в крайности.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здрасти, Елена.

      За жалост си права - това е светът, в който живеем пълен с алчност. Хората отдавна са загубили по пътя си причината да бъдат тук, но това е дъъълга тема и ще спра до тук :) Не са хубави крайностите, да.. затова и аз реших да бъда краен и да направя кейка въпреки, че нямах всички нужни продукти по рецентата. Ще се радвам да споделиш твоя, когато е готов!

      Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  5. Ама си го направил точно за рожденният ми ден-благодаря!
    Изглежда да е вкуснен и ароматен...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здрасти, Живе!

      Жива и здрава да си тогава, макар и да идца със закъснение това пожелание. Много е приятна тортичката!

      Изтриване
  6. Верно, на вкусотиите на Инчето е трудно да се устои...и аз хвърлих око и си запазих рецептата. При теб е с друг облик, което си го прави по своему различен и не по-малко изкушаващ:) Поздрави!
    Не дойде ли време да се появи бебо, близнаци си е чудна зодия:))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Друга е и стана верно по-различна. Това харесвам аз на кулинарията - можеш свободно да твориш и не е нужно да влизаш в граници.

      Изтриване
  7. Изглежда много вкусно! Чудесни снимки :)!
    Ще минавам ;)!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Михаела! И при теб има големи разкошотии, ще се радвам да минаваш, а пък аз ще се пробвам да натискам за малко по-чести публикации, че времето е кът :)

      Поздрави и успешен ден!

      Изтриване

Благодаря ви за проявения интерес! Готвещия Стан ще се свърже обратно с вас възможно най-скоро!