сряда, 30 декември 2015 г.

Тиквена крем супа с мащерка


Зимата си чука на вратата и това все по-често ме кара да се сещам са благоуханни топли супички, които те сгряват целия. Тази е много почитана вкъщи! Хубавото е, че няма кой знае каква врътня покрай нея, слагаш всичко да оври, пасираш подправяш и си готов. Без много да се бавя и да губя време в приказки директно споделям съставките:

Продукти:
  • 1кг. тиква, изчистена и нарязана на ситно
  • 1 глава кромид лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 морков
  • 2 средни картофа
  • целина 
  • масло
  • 30-40гр. масло
  • черен пипер
  • мащерка
  • тиквено семе
Начин на приготвяне:
Слагам водата да заври в тенждера. През това време нарязвам всички продукти, като няма смисъл да е на много дребно,защото след това така или иначе ще пасирам. След като водата заври добавям всички продукти,две големи щипки сол,изчаквам отново да заври (защото рязко я изстудяваме) и намалям огъня, колкото да къкри. Държа така докато всички продукти оврат (тиквата и морката овират последни). След това дърпам от огъня, пасирам до крем докато е гореща, добавям 2 стръка мащерка, маслото , сол и черен пипер на вкус и готово! Може да ползвате както суха, така и прясна мащерка. Ако е прясна намачкайте стръкчетата и ги добавете цели. Супата поднасям в много варианти - може да я поднесете с прясно изпечени тиквени семки (пека ги в тиган за няколко минутки), кротони, сирене, сметана. Ще оставя този избор на вас!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за проявения интерес! Готвещия Стан ще се свърже обратно с вас възможно най-скоро!