Тук-там гледам някакви кулинарни предавания, знам кой е Гордън Рамзи, ама честно казано не съм бил много запознат с това какви ги готви този, докато един ден не попаднах на негово предаване по 24kitchen и се позагледах. И така изгледах тон предавания с него и в едно от тях попаднах на едно много бързо хапване и преди няколко дни реших да го пробвам. Лично на мен много ми допадна, затова реших и да го споделя с вас. Става за бърза следобедна закуска, предястия, а защо не и за бърз обяд. Става дума за брускети с гриловани тикчички и котидж сирене. Днес ще пропусна многословията, че и без това ми се спи :D затова минавам направо към рецептата
Продукти (за 2-3 души):
- 2 малки-средни тиквички
- хляб чиабата с лук (може да замените с хляб по ваш вкус)
- 1 малка кутийка котидж сирене (200гр.)
- зехтин
- 1 малък лимон
- свежа мента (босилек)
- зехтин
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
- Сиренето се овкусява със сол, ч.пипер, зехтин, малко лимонов сок и ситно нарязана мента (босилек)
- Тиквичките се режат на шайби, овкусяват се със сол, ч.пипер и зехтин, след кеото се гриловат на тигат, като се оставям лееко хрупкави
- Хлябът се реже на филийки и също се грилова овкусен със сол и зехтин
Резултатът са брускети с много леки и сочни брускети с приятен опушен вкус! Да ви е сладко!
Стамен,
ОтговорИзтриванепрекрасни брускети.Много лесни и бързи.Аз пека тиквичките без да осолявам, пускат си водата така по - бързо.Но ако ги мариноваш преди печене и в малко соев сос стават чудни.
Поздрави !
Здрасти,
Изтриванедругия път непременно ще пробвам да ги осоля след печене. На соевия сос не съм голям фен, но го консумирам все пак, така че вероятно ще ги пробвам и така.
Поздрави!
Спокойно, Стамен, има и по-зле от тебе:))
ОтговорИзтриванеНито го знам Гордън Рамзи, нито съм го гледала:)
Но твоите брускети ще запомня, харесаха ми!
Еее, Веси! Много се радвам, че са ти харесали!
Изтриване