tag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post7236323645025166066..comments2024-01-15T16:11:11.635+02:00Comments on Когато мъжът запретне ръкави: Моята Домашна ПицаStamen Nikolovhttp://www.blogger.com/profile/02168272394532338387noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post-73106789106585297572016-05-25T00:39:27.158+03:002016-05-25T00:39:27.158+03:00Здравей, Веси!
Благодаря ти много за пожеланията...Здравей, Веси! <br /><br />Благодаря ти много за пожеланията, а също така и за това, че би уважила пицата ми ;)<br /><br />Аз ако съм на теб следващия път в Ахелой направо питам шефа за тестото, ако разбира се пиците са още там и са все същите... <br /><br />Поздрави!Stamen Nikolovhttps://www.blogger.com/profile/02168272394532338387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post-92187142427767323572016-05-22T10:57:58.365+03:002016-05-22T10:57:58.365+03:00Стамен, да е жива и здрава любимата, дано винаги д...Стамен, да е жива и здрава любимата, дано винаги да сте влюбени и един до друг. А ти по традиция - да приготвящ празничния обяд за този ден, много мило.<br />Никога не съм обичала пица, до момента в който хапнах в едно заведение в с.Ахелой, на морето. Просто уникална беше. В последните години подобна хапваме в Китен. Какви ли не рецепти съм опитвала у дома - все става, но не е същата, като ахелойската. <br />Самото тесто е съвсем различно, сякаш е без мая, но не съм сигурна. Иначе аз не намирам разлика между сухата и прясната мая, но не знам защо предпочитам и аз да работя с прясна.<br />От твоята пица бих хапнала, ще подбутна само руколата, че е едно от нещата, които не хапвам:)<br /><br />veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post-10581854998896147832016-05-19T15:08:18.190+03:002016-05-19T15:08:18.190+03:00Драсти, Пепчо!
За мен е чест, че сравняш твоите с...Драсти, Пепчо!<br /><br />За мен е чест, че сравняш твоите с моите :) Това на Дивела май е най-разпространеното. Тук го мернах на 1-2 места в разни бутикови магазини, но килограма беше към 2лв+. Благодаря за полезното инфо за Метро, ще го потърся там следващия път! <br /><br />Благодаря и за милите пожелания! Поздрави!Stamen Nikolovhttps://www.blogger.com/profile/02168272394532338387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post-4997517228424176302016-05-19T14:54:34.123+03:002016-05-19T14:54:34.123+03:00Здрасти, Елена. Много интересна информация. А какв...Здрасти, Елена. Много интересна информация. А какво правим тогава с всички хубави спаначени кюфтенца, спаначена супа и т.н? Да разбирам ли, че всичките те не са особено полезни за нашите бъбреци?Stamen Nikolovhttps://www.blogger.com/profile/02168272394532338387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post-70041693542961804532016-05-19T13:54:25.945+03:002016-05-19T13:54:25.945+03:00Да,
за да не остане глетава пицата, обикновено ког...Да,<br />за да не остане глетава пицата, обикновено когато се нанесе сосът отдолу тестото остава неопечено и тестяно / глетаво/.А спанакът и рукулата винаги поставяй накрая.Спаянакът съдържа много оксалова киселина органична, но когато се обработи топлинно тя става неорганична и образува най - трудно разградимите камъни в бъбреците - оксалатните.Затова киселецът и спанакът не трябва да се обработват топлинно.Може само за секунда да се бланшират, но и това не е желателно.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post-88587191807778823312016-05-19T12:50:26.139+03:002016-05-19T12:50:26.139+03:00Здрасти :) Много апетитни пици!
У нас положениет...Здрасти :) Много апетитни пици! <br />У нас положението с пиците е същото - тестото без яйца, прясна мая, вода, мазнина, сол и брашно. Наистина тестата за солени печива с газирана вода са по-хубави, но не винаги имам под ръка и аз. <br />И аз не се разбирам със сухата мая :) Стават нещата, но не е като с прясната <br />И аз пека на 250* и пиците са с тъъънички основи :) с борд в края. <br />Абе все едно моите си пици гледам горе, само дето у нас няма вегетариански - дори на тази с яйцето си търсят шунката. <br />Брашно тип 00 и аз харесвам, но това, което си показал е скъпичко за всекидневна употреба (и хляб правя с него) - купувам от Метро на Дивела 00, много често е на промоция по 9лв/5кг. <br />Честит рожден ден на твоята любима! Здраве и любов да съпътстват всеки неин ден, а очакваната рожба да направи щастието ви още по-голямо! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post-3569746885251422582016-05-19T11:33:13.761+03:002016-05-19T11:33:13.761+03:00Здравей, Елена! Може нанправо на ти, ако искаш :)
...Здравей, Елена! Може нанправо на ти, ако искаш :)<br /><br />Това с газираната вода съм го виждал и на други места, но не съм го пробвал. Ще опитам. А защо е запичането предварително.. за да не остане глетава при плънката ли? <br /><br />Поздрави и успешен ден!Stamen Nikolovhttps://www.blogger.com/profile/02168272394532338387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post-25066327299983677802016-05-19T11:28:12.767+03:002016-05-19T11:28:12.767+03:00Благодаря ти, Светле! Благодаря за хубавите пожела...Благодаря ти, Светле! Благодаря за хубавите пожелания!<br /><br />Малко на автопилот го писах снощи, та явно съм се отпуснал в обясненията :D Няма начин да го няма някъде из Варна това брашно, но сякаш не е никак разпространено. Знам, че уважаващите себе си пицарии ползват само такова, намерих разни сайтове, където има на различни брандове пакети по 5-25кг., но са само за дистрибутори. Сега ми предстои пазар, че съм ги превършил почти всичките видове и ще взема тип 350 да го пробвам. Прекрасен ден и на теб! Stamen Nikolovhttps://www.blogger.com/profile/02168272394532338387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post-62288952108874496792016-05-19T08:25:18.530+03:002016-05-19T08:25:18.530+03:00Честит празник на рожденичката! Бъдете много щастл...Честит празник на рожденичката! Бъдете много щастливи и влюбени! :))))<br />Пицата е прекрасна, Стан! И аз не използвам суха мая в тестата - получава ми се и с нея всичко, но някак ми се струва, че е много по-изкуствена, а и тестото с прясната има по-добър вкус определено. <br />Много ми хареса и подробното описание, такова брашно не съм си купувала и честно дори във Варна в големите вериги не съм виждала, сигурно трябва да се огледам за някакъв по-специализиран магазин? Аз понякога използвам брашно тип 350 за печивата - по-фино е от тип 500, а и цената им е почти една и съща - 350 е с някакви стотинки по-скъпо. Може да опиташ и с него. :)<br />Усмихнат ден!Светланаhttps://www.blogger.com/profile/10682737466039076735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post-41223923290606592942016-05-19T08:21:28.643+03:002016-05-19T08:21:28.643+03:00Използвайте за замесване на тестото газирана вода ...Използвайте за замесване на тестото газирана вода или бира.Аз запичам леко предварително блата за пица,след това подреждам всички продукти.Чудесна е станала вегетарианската пица.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.com