tag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post9192803250431529211..comments2024-01-15T16:11:11.635+02:00Comments on Когато мъжът запретне ръкави: За истинските приятели и прясната паста (Фетучини с пресни домати и песто дженовезе)Stamen Nikolovhttp://www.blogger.com/profile/02168272394532338387noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post-4190074916215702652016-06-04T18:03:28.590+03:002016-06-04T18:03:28.590+03:00От първото хапване и аз честно казано не можех мно...От първото хапване и аз честно казано не можех много да ги разгранича, впоследствие обаче започнах рязко да го правя. Не е супер, хипер, гига мега разликата, но я има. Отделно, че взависимост от вида паста вкуса е различен, но това според мен пак са тънки моменти, които само истинските познавачи биха доловили. Общо взето пробвай няколко пъти и прецени дали те устройва или не. Аз си хапвам и двата вида и двата ми харесват :) Тия дни с прители се каним да приготвяме паста с телешко и доматен сос, ако осъществим замисъла ще споделя пак впечатления. <br /><br />Поздрави и дано да е слънчева и усмихната неделята!Stamen Nikolovhttps://www.blogger.com/profile/02168272394532338387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post-13215965435751273532016-06-04T16:29:29.958+03:002016-06-04T16:29:29.958+03:00Сигурно ще те учудя,, но не съм нито правила, нито...Сигурно ще те учудя,, но не съм нито правила, нито опитвала прясна паста. Доста ли е по-различна от другата, на която не съм особено фен:))? Всъщност пробвала съм от Лидл охладена в италианската седмица, не намерих голяма разлика.<br /><br />veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post-28661377016745948022016-05-28T20:15:00.210+03:002016-05-28T20:15:00.210+03:00Мерси, Светле! Пипкава работа си е, няма спор, с м...Мерси, Светле! Пипкава работа си е, няма спор, с машинката верно ще ти е в пъти по-лсно, но пък аз винаги съм смятал и вярвал, че човек трябва да се научи първо на трудното, после всичко му е лесно! Затова дерзай, току виж някой ден си отменала и тази мечта от списъка!Stamen Nikolovhttps://www.blogger.com/profile/02168272394532338387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post-31605130996275258642016-05-28T18:01:07.689+03:002016-05-28T18:01:07.689+03:00Честита да е придобивката, Стан! :) Много полезна ...Честита да е придобивката, Стан! :) Много полезна публикация за всички почитатели на пастата. Аз бих си помечтала за такава машинка, но за направа на домашни кори за лазаня. За сега само с точилката се мъча да ги изтънявам, но пък и лазаня правя по-рядко, че да не кажа голяма дума, но половин ден отива в правене на сосове, кори, плънки... :DСветланаhttps://www.blogger.com/profile/10682737466039076735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post-53583275723438511552016-05-28T13:34:21.939+03:002016-05-28T13:34:21.939+03:00Да, моля изпрати ми подробности за събирането на х...Да, моля изпрати ми подробности за събирането на храна на този мейл jo_letka@abv.bg, ще ги проверя в какво положение са, само да не се отворени и ще изпратя, както и други неща мога. pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post-42440005216970868452016-05-28T00:58:24.902+03:002016-05-28T00:58:24.902+03:00Така е, Пепи! Много е вкусна, а и май ба формата н...Така е, Пепи! Много е вкусна, а и май ба формата ни не се отразява, та се консумира подобаващо. Спагетите ако ти изглеждат все пак читави може да ги дариш, наскоро гледах събираха храна за някво семейство, ако ти трябват детайли пиши на лично. Относно цветната паста - пробвах наскоро зелена със спанак, получи се но останаха ситни парченца от него в пастата, а ми се искаше да е гладка, та ще трябва да поработя въеху това. А на равиолите им идва реда съвсем скоро, обещавам и вие да разберете! Поздрави!<br /><br />Stamen Nikolovhttps://www.blogger.com/profile/02168272394532338387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post-26618822649185469232016-05-28T00:52:56.219+03:002016-05-28T00:52:56.219+03:00Радвам се, че ти е допаднал поста, Кате! Радвам се...Радвам се, че ти е допаднал поста, Кате! Радвам се да те видя, не те бях засичал скоро по моите територии. Хубав уийкенд!Stamen Nikolovhttps://www.blogger.com/profile/02168272394532338387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post-66704637999769828152016-05-28T00:34:26.477+03:002016-05-28T00:34:26.477+03:00Няма по-вкусна паста от прясната! А ти си се справ...Няма по-вкусна паста от прясната! А ти си се справил страхотно с направата и, много тънички и нежни са фетучините ти! Имам изостанали пакети спагети от преди 5 години, откакто имам машината за паста :) Така и не съм се наканила да ги изхвърля. Последната ми страст са цветните пасти, правих червена, сега зелена ще правя и равиолите :) според мен, плънката така е повечко :)<br />Много обстойна и полезна публикация за всички, които са решили да правят паста у дома. И нека не чакат машинката :) прави се лесно и с точилка. <br />Поздрави на теб и хубави почивни дни! pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post-9640282386055047162016-05-27T18:55:00.923+03:002016-05-27T18:55:00.923+03:00Браво, браво! Поздравявам те и теб и приятелите ти...Браво, браво! Поздравявам те и теб и приятелите ти! Чудесна публикация! Сосът ти е фантазия! Поздрави!Екатеринаhttps://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post-57869566708806815832016-05-27T16:48:51.796+03:002016-05-27T16:48:51.796+03:00Здрасти, Елена!
Вкусът определено е по-различен ...Здрасти, Елена! <br /><br />Вкусът определено е по-различен особено ако се ползват качествени продукти и се спазят всички основни правила. Относно брашното - 25гр. семолина и 75гр. тип 00. Това като микс съм го видял от Дженаро (един стар италианец, който работи с Джейми Оливър). Пробвал съм с повече, пробвал съм и без, но в тази вариация наистина става много добре. Можеш да минеш и без машинка ако си добра с точилката - просто разточваш до нужната тънкост, навиваш на руло и режеш с желаната дебелина. Дано съм ти бил полезен със съветите и успех, ако се захванеш ;)<br /><br />Поздрави!Stamen Nikolovhttps://www.blogger.com/profile/02168272394532338387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5041737719677073850.post-58584244988867451012016-05-27T13:42:07.665+03:002016-05-27T13:42:07.665+03:00Не съм правила прясна паста, но знам,че се прави о...Не съм правила прясна паста, но знам,че се прави от посочените продукти.Нямам и такава машинка.Не ми стана ясно грисът от твърда пшеница / семолината / и брашното за пица общо в какво количество са - посочено е 100 гр. брашно.Знам,че с грис става чудесна паста.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.com