четвъртък, 26 май 2016 г.

Брускети с гриловани тиквички и котидж сирене


Тук-там гледам някакви кулинарни предавания, знам кой е Гордън Рамзи, ама честно казано не съм бил много запознат с това какви ги готви този, докато един ден не попаднах на негово предаване по 24kitchen и се позагледах. И така изгледах тон предавания с него и в едно от тях попаднах на едно много бързо хапване и преди няколко дни реших да го пробвам. Лично на мен много ми допадна, затова реших и да го споделя с вас. Става за бърза следобедна закуска, предястия, а защо не и за бърз обяд. Става дума за брускети с гриловани тикчички и котидж сирене. Днес ще пропусна многословията, че и без това ми се спи :D затова минавам направо към рецептата

Продукти (за 2-3 души):

  • 2 малки-средни тиквички
  • хляб чиабата с лук (може да замените с хляб по ваш вкус)
  • 1 малка кутийка котидж сирене (200гр.)
  • зехтин
  • 1 малък лимон
  • свежа мента (босилек)
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
Начин на приготвяне:
  • Сиренето се овкусява със сол, ч.пипер, зехтин, малко лимонов сок и ситно нарязана мента (босилек)
  • Тиквичките се режат на шайби, овкусяват се със сол, ч.пипер и зехтин, след кеото се гриловат на тигат, като се оставям лееко хрупкави
  • Хлябът се реже на филийки и също се грилова овкусен със сол и зехтин
Резултатът са  брускети с много леки и сочни брускети с приятен опушен вкус! Да ви е сладко!



4 коментара:

  1. Стамен,
    прекрасни брускети.Много лесни и бързи.Аз пека тиквичките без да осолявам, пускат си водата така по - бързо.Но ако ги мариноваш преди печене и в малко соев сос стават чудни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здрасти,

      другия път непременно ще пробвам да ги осоля след печене. На соевия сос не съм голям фен, но го консумирам все пак, така че вероятно ще ги пробвам и така.

      Поздрави!

      Изтриване
  2. Спокойно, Стамен, има и по-зле от тебе:))
    Нито го знам Гордън Рамзи, нито съм го гледала:)
    Но твоите брускети ще запомня, харесаха ми!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еее, Веси! Много се радвам, че са ти харесали!

      Изтриване

Благодаря ви за проявения интерес! Готвещия Стан ще се свърже обратно с вас възможно най-скоро!