неделя, 21 февруари 2016 г.

Моята нова лаборатория vol.2

В края на миналата година ви споделих част от приключенията си покрай новата кухня. Тогава все още не беше завършена заради това, че фирмата изпълнител типично по български беше много коректна докато не взе парите, след което нещата рязко тръгнаха назад. Ще спомена името на фирмата с цел анти-реклама, защото наистина не съм доволен от това, което получих като облужване - kuhnisofiq.com. Първо ми проектираха вратички, които се оказа, че не са разбрали, че трябва да имат стъкла (тези над мивката). После, за мое огромно щастие се оказа, че тези вратички няма как да се отварят, защото след като в хода на планиране променихме височината на шкафовете, никой не беше пресметнал, че с новата височина, вратичките вече ще опират в отсрещния шкаф. Оказа се, че човекът, който монтира кухнята (много добро момче), предпочита да отиде да му направят вратичките на друго място, защото така или иначе ще трябва той да ги плати, защото него ще го изкарат виновен за тази грешка, а и щяло да стане по-бързо там. Бях категоричен, че ако има разминаване в цвета, било то и леко дори, ще върна вратичките. Близо 2 месеца по-късно вратичките пристигнаха, разбира се бялата не беше същото бяло! На всичкото отгоре вратичките имат разни пукнатини на места, но просто толкова много време ги чаках, че реших за момента да ги задържа и да ги сменям в последствие, защото просто нямам нерви. 

Междувременно не бяхме сложили още всички цокли, както и едната вратичка и няколкото дружки, което направихме съвсем скоро, а водобранните лайсни стояха 2 месеца на терасата да чакат някой да ги монтира, като през цялото това време докато съм миел с едната ръка, с другата бършех плочките, защото от тях водата директно се стичаше зад шкафа, която междувременно разду още първата вечер, защото се оказа че капело от сифона! Разбира се, сам си го оправих проблема, че току виж още щеше да съществува. Монтажиста като дойде да слага последните неща се оказа, че не е слагал такива водобранни лайсни и ще ми прати негов колега, който има такава машина за рязане под ъгъл - чаках го само 3 седмици! И така... след като кухнята трябваше да бъде изцяло монтирана в края на октомври, 4 месеца по-късно имам завършена кухня!!!

Ето и финалния варинат, като слагам старата снимка от първата статия и сегашната за сравнение:



8 коментара:

  1. Ех, че е хубава! Освен кухнята много ми харесват плочките. Въпреки всичко се е получила страхотно. Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Павлина! Плочките бяха най-лесното сякаш от тази кухня. Мартинели - 20мин! Страшно голям избор и са наистина много интересни, някакви релефни са, ама това май не се вижда на снимката.

      Изтриване
  2. Много ми харесва крайния резултат! Комбинацията от цветове е много свежа и същевременно дава уют. Дано скоро забравиш перипетиите през които си минал и да си я ползваш с удоволствие и вдъхновение :-)
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Години наред си мечтаех точно за такава, много съм щастлив, че доживях! Смятам и че си личи по всичко, което ви споделям. Даде ми нов заряд! Сега предстои едната стена да я слагам рафтови и разни декорации, като е готова ще споделя :) Поздрави!

      Изтриване
  3. Чудесна е и кухнята и детайлите, всичко! Браво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ей, Катенце!

      Благодаря ти :) Хубава седмица желая, видях приказната църква... много интересно място!

      Поздрави!

      Изтриване
  4. Браво, страхотна кухня. Много уютна се е получила. :) Пожелавам ти да приготвиш безброй много вкусни ястия в нея. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Светле! Дай боже, само да сме живи и здрави!

      Сърдечни поздрави!

      Изтриване

Благодаря ви за проявения интерес! Готвещия Стан ще се свърже обратно с вас възможно най-скоро!